Inspiration

Buketter

Der er grundlæggende tre typer af buketter, når man taler om pasning.

Fælles for de tre bukettyper er, at de alle skal have frisk vand hver dag. Tag buketten op af vasen og sæt den tilbage i vasen igen, når der er kommet frisk vand i.

Vasen skal vaskes hver dag når du skifter vandet. Det er vigtigt at vasen er helt ren, så den skal vaskes med sæbe og skylles grundigt bagefter. Bakterier udvikler sig ret hurtigt i stuetemperatur, og din buket er ikke lige så glad for bakterie, som bakterierne er for den

Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at stille buketten køligt om natten. Med køligt mener vi husets køligste rum, men om vinteren skal den altså ikke stilles ud i skuret hvor det fryser.

Fjern ikke den bast som buketten er bundet med. Den holder buketten i den perfekte facon, så blomsterne støtter hinanden og alt i alt er det med til at din buket forbliver pæn og holder i længere tid.

 

 

Blandede buketter, for eksempel buketter bundet af Gerbera og Roser skal i lunkent vand. Temperaturen er ikke fuldstændig optimal for roserne, så det er en god ide for holdbarheden, at du snitter stilkene med spidsen af en skarp kniv hver dag, når du skifter vandet

Med denne pasningsvejledning skulle du være klædt godt på til at tage vare på din buket, så den holder så længe som muligt. Vi vil gerne bede dig huske, at buketten er et lille stykke af naturen, der er taget med indendøre, så du må ikke forvente at den holder i evigheder. Det er relativt sjælden at en buket holder mere end en uge, og i så fald skyldes det, at du har været virkelig god til at passe den.

 

 

Roser og andre blomster med grenede stilke. Blomsterne skal have et frisk skråsnit. Det har de fået hos Ahlmann´s blomster, da buketten blev bundet, og det skal du derfor kun gøre igen, hvis stilken har været tørret ud

Roserne stilles i det varmeste vand du kan få fra vandhanen. Det gælder det almindelige brugsvand, ikke hvis du har en hane med kogende vand, for de må naturligvis ikke komme i kogende vand. Det varme brugsvand er ca. 50-55 grader varmt og det er netop hvad der skal til for at vandet transporteres op gennem stilken til hovedet. Fyld godt med vand i vasen.

 

 

 

Løgblomster såsom tulipaner, påskeliljer, hyacinter etc. skal have koldt vand. Til gengæld skal de ikke have ret meget af det. Det skyldes, at blomsterne simpelthen vokser hvis de sænkes ned i for meget vand. Derfor skal du nøjes med 2-3 cm. vand i vasen til denne type buketter. De vil stadig vokse, men ikke så meget.